ورود به جانویس

۱۰ روش برای متمرکز ماندن

۱۰ روش برای متمرکز ماندن
۱۰ روش برای متمرکز ماندن

امروزه با توجه به تلفن‌های هوشمند، شبکه‌های اجتماعی، عکس‌های سلفی و … متمرکز ماندن سخت‌تر از چیزی‌ست که تصور می‌شود.

در حال کار کردن هستید اما بعد از چند دقیقه خودتان را در حال چک کردن اکسپلورر اینستاگرام پیدا می‌کنید؛ غیر این است؟ خیر. مطمئنا همه‌ی ما چنین تجربه‌هایی داشته‌ایم.

گاهی احساس می‌کنیم قدرت مقابله با این حواس‌پرتی‌ها را نداریم. شاید صبحی بسیار پر انرژی را شروع کرده باشید اما به ظهر نرسیده باطری شما خالی و خالی‌تر می‌شود و قادر به حفظ تمرکز خود نیستید.

وقت آن است که یاد بگیریم چگونه بدون توجه به جهان پیرامون، بر روی اهداف خودمان تمرکز کنیم.

۱- روز خود را با قدرت شروع کنید

صبحانه‌ای سالم و قوی سوخت مورد نیاز شما را تامین می‌کند. سبزیجات، چربی سالم و پروتئین بدون چربی را در صبحانه‌ی خود جای بدهید. اگر کمی زودتر بیدار شوید می‌توانید زمانی را به مدیتیشن اختصاص دهید. این کار ذهن شما را آرام می‌کند و باعث می‌شود در طول روز متمرکز بمانید. از ورزش نیز غافل نشوید. صبح، بهترین زمان برای ورزش کردن است. پمپاژ خون، تاثیر بی‌نظیری بر ذهن شما می‌گذارد. پس شد صبحانه، مدیتیشن و ورزش!

۲- بر روی نتایج متمرکز بمانید

متمرکز ماندن زمانی عملی می‌شود که کارها و وظایف شما در راستای هدف نهاییتان باشند. دلیل زندگی شما چیست؟ دوست دارید به چه چیزی برسید؟

جواب این سوالات همان انگیزه‌ی شما هستند. تصور کنید در حال انجام دادن وظایف و رسیدن به اهدافتان هستید. حال چند نفس عمیق بکشید و در واقعیت شروع کنید!

«نمی‌توانم»های زیادی دست و پای ما را به خود زنجیر کرده است. جلوی این اتفاق را بگیرید تا متمرکز بمانید.

۳- مکالمه‌های ذهنی مثبت داشته باشید

ذهن اکثر ما پر است از جملات منفی و بیهوده. «نمی‌توانم»های زیادی دست و پای ما را به خود زنجیر کرده است. جلوی این اتفاق را بگیرید تا متمرکز بمانید.

«من تمام تمرکز خودم را روی این کار می‌گذارم تا به چیزی که خوشحالم می‌کند برسم.» این جمله‌ای است که باید دائم با خودتان تکرار کنید. آن را باور داشته باشید و با شور و شوق به زبان بیاورید. خواهید دید که چه تاثیرات مثبتی خواهد داشت.

۴- حواس پرتی‌ها را محدود کنید

برای دهمین بار در حال چک کردن شبکه‌های اجتماعی هستید؟

تلفن خود را بی‌صدا کرده و در جایی دور از چشمتان قرار دهید. برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های ناکارآمد را پاک کنید. اگر همکاران حواس شما را پرت می‌کنند، در اتاق را ببندید؛ آن‌ها می‌توانند کمی صبر کنند.

۵- عادت‌های بد را ترک کنید

وقتی استرس دارید سیگار می‌کشید؟

هر وقت احساس خستگی می‌کنید سریع خود را به یک فنجان قهوه می‌رسانید؟

این دسته عادات باعث اختلال در تمرکز و خواب شما می‌شوند. عادت‌های بد را از بین ببرید تا به روشی سالم متمرکز بمانید.

با یک دست نمی‌توان چند هندوانه برداشت

۶- چند کار را همزمان انجام ندهید

شنیده‌اید که می‌گویند با یک دست نمی‌توان چند هندوانه برداشت؟ شاید بگویید می‌شود، اما مطمئن باشید که هندوانه‌هایش کوچک‌اند!

در کار هم به همین صورت است. شما فقط چند کار ضعیف را انجام می‌دهید؛ زیرا زمانی که کارها را عوض می‌کنید، از تمرکز شما کم می‌شود و بازدهی لازم را ندارید.

۷- فضای مناسبی برای خودتان ایجاد کنید

متمرکز ماندن در فضایی شلوغ و پر سر و صدا سخت است. برخی از صداها مانند بوق زدن ماشین‌ یا مشاجره‌ی افراد باعث ترشح هورمون استرس می‌شوند. مکانی آرام برای کار کردن پیدا یا از هدفون استفاده کنید. فضای کار یا مطالعه‌ی خودتان را به شکلی الهام‌بخش، مرتب و تزئین کنید. بخاطر داشته باشید که فقط زمانی از این مکان استفاده کنید که قصد دارید تمرکز کنید. در این صورت مغز یاد می‌گیرد و سریع‌تر آماده می‌شود.

۸- برنامه داشته باشید

برنامه‌ریزی بدون عمل که فایده‌ای ندارد! اهداف قابل دستیابی تعیین کنید تا با انجام آن‌ها به چیزی که می‌خواهید، برسید. هدف شما باید به اهداف روزانه، هفتگی و ماهیانه تقسیم شود تا بتوانید تمرکز لازم را بدست آورید.

۹- استراحت کردن را در برنامه‌های خود بگذارید

شاید در ابتدا، نتوانید ارتباط استراحت با متمرکز ماندن را پیدا کنید. باید بدانید که وقفه‌های برنامه‌ریزی شده، به مغز فرصت شارژ مجدد می‌دهند و در نتیجه تمرکز کردن را بهبود می‌بخشند. حتی قدم زدن یا کتاب‌خواندن نیز می‌توانند کمک کننده باشند. به خاطر داشته باشید که اگر از زمان استراحت، حتی برای چک کردن ایمیل‌ها استفاده کنید، از مزایای آن محروم می‌شوید.

۱۰- یک مربی پیدا کنید

چگونگی تمرکز کردن روی اهداف، نیاز به آموزش مجدد مغز دارد. ممکن است خیلی طول بکشد یا شکست بخورید. مهم است فردی در زندگی شما باشد تا با کمک او از پس چالش‌های این مسیر برآیید و شما را تشویق کند. علاوه بر این می‌تواند اهدافتان را به شما یادآوری کند تا بتوانید روی آنچه مهم است متمرکز بمانید.

می‌دانیم که هیچ کاری بدون تلاش و مداومت نتیجه نمی‌دهد. قدرت تمرکز هم همینطور است. مطمئن باشید اگر به تلاش خودتان ادامه دهید، بعد از مدتی افسار مغزتان در دست شماست.

منبع: www.tonyrobbins.com

حانیه خانی

من حانیه خانی هستم. خواندن و نوشتن در زندگی‌ام نقش پررنگی دارند. اگر در این مسیر به یک سوال از ذهن‌تان پاسخ دهم برای من کافی‌ست..

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی‌ها